Wandelroute Ontdek Oud-IJmuiden

Wandelroute Ontdek Oud-IJmuiden


De wandelroute Ontdek Oud-IJmuiden brengt het cultureel en industrieel erfgoed van Oud-IJmuiden in beeld. De route voert langs 25 historisch belangrijke en interessante plekken. Deze plekken hebben te maken met de start van IJmuiden als gehucht van kanaalgravers; de groei van IJmuiden als vissersplaats; de Stelling van Amsterdam, de Atlantik Wall en de gevolgen van twee wereldoorlogen; de wederopbouw en de afbraak van Oud-IJmuiden en de wederopstanding en verlevendiging gedurende de laatste jaren.

Op de 25 plekken staat een robuust informatiebord met een foto van het plein, de straat of het gebouw van het begin van de vorige eeuw. De route wordt begeleid door een brochure, een mobiele website en een app waarop persoonlijke verhalen staan, anekdotes worden verteld en waarmee u de ziel van IJmuiden leert ontdekken.

Het is mogelijk om een wandeling met gids te doen, zowel individueel of als groep en naar wens aangekleed met een vissersmaaltijd of een traktatie in het oudste hotel van Oud-IJmuiden.


Klik hier om naar de website van Ontdek Oud-IJmuiden te gaan. =>